Details

Woensdag 22 november 2023 van 09:00 tot 10:00 uur
Afgelopen
Leef Bewust Gezond!
Nijverheidsweg, Voorhout, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 20 december 2023

Wat is powerwalken?

Powerwalken is, zoals de naam al verklapt, wandelen om een hoger tempo. Waar je bij wandelen vaak rond een tempo van 4,5-5 km/uur stapt, ligt dat tempo bij powerwalken (ook wel snelwandelen genoemd) gemiddeld tussen de 6 km/uur en 8 km/uur. Dit tempo behaal je door je armen goed mee te nemen en te wandelen met een sterkere voetafzet. Hierdoor ligt je hartslag bij powerwalken ook een stuk hoger dan bij wandelen.

De lichamelijke voordelen van powerwalken

Doordat je gedurende het powerwalken je voeten steviger afzet en je armen krachtiger meeneemt in je beweging, gebruik je veel spieren tegelijk en versterk je je spieren. De hogere hartslag zorgt ervoor dat je conditie verbetert en fit wordt. Hierdoor verminder je ook de kans op hart- en vaatziekten en bouw je een betere weerstand op. Tegelijkertijd zorgt de hogere hartslag ervoor dat je flink wat calorieën verbrandt, mocht je dat interessant vinden. Bovendien is de kans op blessures of overbelasting erg klein en ook een stuk kleiner dan bij hardlopen.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen
Waarover
Gezondheid, Ontmoeten, Sport / bewegen / spel
Wat
Buurtactiviteit

Over de organisator

Leef Bewust Gezond
Van Klacht terug in je “eigen Kracht”!Jouw lichaam is van nature ingesteld om zichzelf te genezen en gezond oud te worden. We ervaren toc...... Lees meer